Aquesta web utiliza cookies tècniques, de personalització i anàlisi, pròpies i de tercers, per facilitar-li la navegació de forma anònima i analitzar estadístiques de l'ús de la web.
Considerem que, si continua navegant, n'accepta el seu ús. Obtenir més informació

CA | EN

Ornitho.cat ja es pot utilitzar per entrar dades de papallones i mamífers

Ornitho.cat: una eina per a la gestió de les observacions naturalístiques.

Des de fa uns anys, els portals web de recopilació d’observacions naturalístiques s’han popularitzat enormement, especialment entre els afeccionats a l’ornitologia. A casa nostra, l’Institut Català d’Ornitològia va posar en marxa l’any 2009 el portal web ornitho.cat, una adaptació del que s’havia creat a Suïssa pocs anys abans per a recopilar i compartir observacions ornitològiques. En poc més de quatre anys, ornitho.cat compta amb 1,7 milions d’observacions d’ocells i és utilitzat per més de 25 mil persones cada any; a més, la família de portals web ornitho ja cobreix també França, Alemanya, Itàlia, Luxemburg i Àustria. I és que ornitho és una eina impressionant, amb capacitat no només d’emmagatzemar i compartir en temps real la informació generada per cada observador, sinó també per permetre la consulta i visualització de les dades de forma àgil i senzilla.

Seguint la pauta d’altres portals ornitho i donant resposta a una de les demandes més habituals dels usuaris d’ornitho.cat, a partir de l’1 de maig també es podran entrar i consultar en aquest portal web les observacions de mamífers, rèptils, amfibis, papallones diürnes i libèl·lules de Catalunya. Aquesta iniciativa ha estat possible gràcies a l’interès i implicació de la Societat Catalana d’Herpetologia, Oxygastra, Museu de Ciències Naturals de Granollers, Societat Espanyola d’Herpetologia i Centre Tecnològic Forestal de Catalunya. El Museu de Ciències Naturals de Granollers ha col·laborat en la preparació dels llistats de papallones diürnes i mamífers.

Així doncs, si encara no coneixeu ornitho.cat us animem a entrar-hi, enregistrar-vos com a observadors, i descobrir totes les seves possibilitats. Aquesta plataforma ofereix la possibilitat d’entrar les observacions de camp que feu a les vostres sortides naturalístiques, i consultar alhora totes la resta d’observacions disponibles a la base de dades. Ornitho.cat és ja una font d’informació extremadament valuosa sobre els ocells i una eina imprescindible per als ornitòlegs del país. Amb l’ampliació a altres grups taxonòmics, esperem que ornitho.cat també pugui esdevenir de gran utilitat per a tots els naturalistes que es mouen per Catalunya i s’incrementi més el coneixement que tenim de tots els grups taxonòmics que ara s’hi ha afegit.



Vegeu la notícia al web del Museu de Ciències Naturals de Granollers

Catalan Butterfly Monitoring Scheme 2024
[Web map] | [Notes legals] | Créditos

[Project in agreement with:]

En colaboración con: