Aquesta web utiliza cookies tècniques, de personalització i anàlisi, pròpies i de tercers, per facilitar-li la navegació de forma anònima i analitzar estadístiques de l'ús de la web.
Considerem que, si continua navegant, n'accepta el seu ús. Obtenir més informació

CA | EN

El Grup de Recerca Bibio ja té web!

El Grup de Recerca de Biodiversiat i Bioindicadors (BiBio), que rep el suport de la Generalitat de Catalunya, Diputació de Barcelona i el Museu de Ciències Naturals de Granollers, ha inaugurat la seva nova web on mostra les diferents xarxes de seguiment i les línies de recerca que duu a terme el grup d'investigadors/es.

Des de l'any 2014, quan va ser reconegut pel seu nivell acadèmic, el Grup de Recerca BiBio, ubicat al Museu de Ciències Naturals de Granollers, ha desenvolupat diverses xarxes de seguiment que són referents a Europa en l'estudi de ratpenats, papallones i petits mamífers. El Grup de Recerca compta amb el suport principal del Departament d'Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural i la Diputació de Barcelona.


Esquema del grup de recerca BiBio

Després de molts anys treballant i col·laborant amb diferents institucions nacionals i internacionals, aquest 2022 el BiBio inaugura la seva pròpia web, amb informació detallada sobre les set diferents línies de recerca, els quatre programes de seguiment que formen el nucli original del grup, i els resultats científics publicats durant els darrers anys.

El BiBio ha incrementat any darrere any la seva distribució d'estacions i transsectes que permeten l'obtenció de dades de Biodiversitat arreu de Catalunya. Aquestes dades estan connectades a unes línies de recerca que duen a terme un equip de 27 investigadors/es. La pàgina web explica les diferents línies de recerca que actualment s'estan desenvolupant i que versen sobre les següents temàtiques: 1) resposta de les poblacions d'animals al canvi climàtic, 2) canvis de paisatge, fragmentació i connectivitat d'aquests, 3) Relacions mutualistes i antagonistes entre espècies, 4) Serveis ecosistèmics de la fauna i aplicació d'una agricultura sostenible, 5) Ecologia i conservació de biodiversitat tropical, 6) Ecologia i conservació d'espècies amenaçades i 7) Impactes de les infraestructures. A banda d'aquestes línies, s'ofereixen eines de gestió que permeten explorar la base de dades del grup BiBio i fer d'enllaç a les webs dels programes de seguiment.

El BiBio al servei de l'Observatori de la Natura

Els Programes de Seguiment de papallones, ratpenats i petits mamífers, s'inclouen dins l'Estratègia del Patrimoni Natural i la Biodiversitat de Catalunya i l'Observatori de la Natura, iniciativa impulsada per la Generalitat de Catalunya amb el suport del grup de recerca BiBio, entre altres institucions. Donar a conèixer la seva estructura i missió ha esdevingut un pilar important en la difusió d'aquesta iniciativa i, per tant, la nova web, té un paper molt rellevant. Aquest any 2022 el Departament ha finançat amb 275.000 € el Gup de Recerca de Biodiversitat i Bioindicadors BiBio ubicat al Museu de Ciències Naturals de Granollers.

Per visitar la pàgina web del BiBio (www.bibio.org), només heu de clicar aquest enllaç.

#CBMS #Ratpenats.cat #SEMICE #ProjecteLiró



Vegeu la notícia al web del Museu de Ciències Naturals de Granollers

Catalan Butterfly Monitoring Scheme 2024
[Web map] | [Notes legals] | Créditos

[Project in agreement with:]

En colaboración con: