El Museu de Ciències Naturals de Granollers, conjuntament amb el CREAF, la UAM, Fundación Biodiversidad i la Universidad Complutense de Madrid porten a terme un projecte que ha rebut el suport de la Fundación Biodiversidad per obtenir dades de la diversitat de papallones de les ciutats de Barcelona i Madrid.
Aquest dijous 22 de febrer a les 19 h es presenta a l’ Institut d’Estudis Catalans (c/ del Carme 47, Barcelona) el primer Observatori de Papallones Urbanes de Barcelona que rep el nom de uBMS. L’observatori serà una xarxa col·laborativa de voluntaris i voluntàries que recolliran dades sobre les poblacions de papallones als jardins de les ciutats de Barcelona.
Amb aquestes dades les entitats científiques i els ajuntaments podran avaluar i entendre millor la biodiversitat urbana. El desig és poder crear estratègies de gestió que fomentin unes ciutats més verdes i més biodiverses. Per això el projecte compta amb la col·laboració de l’Ajuntament de Barcelona.
Participar-hi és molt fàcil! uBMS assignarà a cada persona voluntària un jardí o parc proper que haurà de visitar cada quinze dies (de març a finals d’octubre). Durant la visita haurà d’identificar i comptar les espècies de papallones que observa en un transsecte concret i introduir-ho en un app. És molt fàcil, qualsevol persona amb interès pot fer-ho! El projecte a més oferirà cursos gratuïts per aprendre a identificar papallones i els participants tindran un espai virtual de diàleg i formació.
Si vols participar entra al web i contacta’ns amb el formulari http://ubms.creaf.cat/ o escriu a ubms.project@gmail.com
Entre tots millorarem la biodiversitat de la nostra ciutat!
Vegeu la notícia al web del Museu de Ciències Naturals de Granollers