Aquesta web utiliza cookies tècniques, de personalització i anàlisi, pròpies i de tercers, per facilitar-li la navegació de forma anònima i analitzar estadístiques de l'ús de la web.
Considerem que, si continua navegant, n'accepta el seu ús. Obtenir més informació

CA | EN

El Museu de Ciències Naturals de Granollers s'oposa a la fórmula escollida per controlar les poblacions de l'eruga peluda del suro.

Investigadors del Museu de Ciències Naturals de Granollers alerten de l'impacte negatiu que tindrà sobre les comunitats de papallones el tractament  que s'està duent a terme al  Parc Natural del Montnegre i el Corredor per controlar les poblacions de la Lymantria dispar.

Esquema del cicle biològic de la cuca peluda del suro, Lymantria dispar.

Aquesta papallona nocturna és autòctona de Catalunya i ocasionalment presenta fortes fluctuacions que poden afectar explotacions de sureres i al veïnatge de l'entorn quan les poblacions assoleixen les màximes abundàncies. Tanmateix, aquests pics d'abundància es regulen de forma natural gràcies a l'acció dels molts enemics naturals que presenta l'espècie (parasitòids, depredadors artròpodes i vertebrats, patògens).

Malgrat que els investigadors del museu havien informat a la Diputació sobre aquest fet, des del Departament d'Agricultura s'ha iniciat un tractament mitjançant dispersió aèria de Bacillus thuringiensis, que no és un agent selectiu i que pot afectar qualsevol espècie de papallona que en el moment del tractament es trobi en fase d'eruga.

Per a més informació s'adjunta un comunicat realitzat el mes d'abril referent a aquest cas.

Foto esquerra: Eclosió d'una posta de Lymantria dispar (Foto: L.J. Vogel); Foto dreta: Les pupes de L. dispar són fàcils de trobar amagades a sota pedres, fusta en descomposició, etc. i, quan les poblacions són abundants, directament als troncs dels arbres (Foto: Jim Occi)

 



Vegeu la notícia al web del Museu de Ciències Naturals de Granollers

Catalan Butterfly Monitoring Scheme 2024
Web map | Legal notes | Credits

Project in agreement with:

In collaboration with: